Kreativní akademie Olomouckého kraje

Kreativní akademie

Zajímá Vás témata z oblasti kulturních a kreativních odvětví? Pracujete v kultuře a hledáte cesty, jak lépe propagovat svoji práci nebo poslání organizace, ve které působíte? Chcete znát další způsoby, jak financovat svoji uměleckou a kulturní činnost? Vlastníte a rekonstruujete památku nebo vás zajímají trendy z oblasti kulturního dědictví? Sledujte nabídku workshopů a školení, kterou ve spolupráci s našimi partnery nabízíme v rámci Kreativní akademie Olomouckého kraje. 

 

PROBĚHLO:

Open Space

datum: 22. dubna 2023, 9:00–12:30

pořadatel: Kreativní Olomouc

anotace: Open Space je nový formát akce Kreativní Olomouce, kde program může ovlivnit každý z účastníků. V průběhu je současně otevřeno několik debatních skupin na odlišných místech, mezi nimiž mohou účastníci přecházet a klást otázky či naopak přispívat svými zkušenostmi při odpovídání na otázky jiných. Open Space je skvělá příležitost setkat se s lidmi, kteří se také věnují podnikání v kreativních odvětvích, načerpat inspiraci, ale také sdílet zkušenosti z praxe. Součástí dopoledního setkání bude brunch!

více informací: www.kreativniolomouc.cz

 

Workshopy pod metodickým vedením Společnosti pro kreativitu ve vzdělávání pro kreativce, umělce, učitele a vedení škol

datum: 2. a 3. 5. 2023 pro Olomouc, 9. a 10. 5. 2023 pro Jeseník, 18. a 19. 5. 2023 pro Přerov

pořadatel: Inovační centrum Olomouckého kraje

anotace: Cílem dvoudenního workshopu je představení východisek a praxe Kreativního vzdělávání. Workshop prakticky uchopuje teoretické koncepty kreativního učení, které používá Společnost pro kreativitu ve vzdělávání (kreativní návyky myšlení, vysokofunkční prostředí k učení, designový proces a participativní proces). Dalším cílem workshopu je navázání kontaktů mezi umělci a školami a vyzkoušení možné spolupráce mezi kreativcem a učitelem. Zásadní pro účast na workshopu je zapojení více pedagogů z jedné školy a podpora v účasti na projektu od vedení školy. Formuláře k přihlašování ZDE (kreativci) a ZDE (učitelé).

! Uzávěrka přihlášek pro kreativce je 20. 4. 2023, výzva je určena primárně pro kreativce z Olomouckého kraje. 

 

Jednodenní workshop pod vedením Společnosti pro kreativitu ve vzdělávání pro kulturní organizace

datum: 7. 6. 2023

pořadatel: Inovační centrum Olomouckého kraje

anotace: Cílem dvoudenního workshopu je představení východisek a praxe Kreativního vzdělávání. Workshop prakticky uchopuje teoretické koncepty kreativního učení, které používá Společnost pro kreativitu ve vzdělávání (kreativní návyky myšlení, vysokofunkční prostředí k učení, designový proces a participativní proces). Formulář k přihlášení ZDE.

více informací: www.inovaceok.cz/kreativni-vzdelavani

 

Jak na kulturní sponzoring?

datum: 7. 6. pro zástupce příspěvkových organizací v oblasti kultury; 8. 6. pro kreativce a kulturní pracovníky

pořadatel: Targeta / Kreativní Olomouc / Olomoucký kraj

anotace: Targeta je agentura specializovaná na kulturní fundraising, jejíž náplní je hledání a zajišťování efektivních a smysluplných možností spolupráce kultury a komerčního sektoru / individuálních dárců. Cílem školení bude naučit kulturní subjekty spolupracovat s komerčním/soukromým sektorem a využívat maxima možností, které tyto zdroje financování nabízí. Formulář k přihlášení na seminář dne 8. 6. naleznete ZDE.

více informací: www.targeta.cz

 

Rozvoj marketingových, komunikačních a manažerských dovedností pro kreativce a pracovníky v kultuře 

datum: podzim 2023

pořadatel: Evenpro / Vědecká knihovna v Olomouci / Olomoucký kraj

anotace: Evenpro je marketingová agentura, která svým klientům nabízí kompletní služby v oblasti online marketingu i eventů, produkce, focení, PR podpora. Každé školení je vždy ušito na míru potřeb daného klienta. Ať už se jedná o obecnější školení marketingu, výběru marketingových kanálů, ale i sociálních sítí nebo prací s konkrétními programy jako Canva nebo reklamní systémy FB nebo Google. Školení budou určena muzejním pracovníkům, pracovníkům v kultuře a kreativcům a budou se konat v prostorách Červeného kostela v Olomouci.

více informací: www.evenpro.cz

 

Konference Kreativita do škol: idea, metody, příklady praxe

datum: 29. března 2023

pořadatel: Inovační centrum Olomouckého kraje

místo konání: Pevnost poznání, Olomouc

více informací: www.inovaceok.cz/kreativni-vzdelavani

přihláška: zde

Soubor typu pngLogo Kreativní akademie(37,8 kB)stáhnout
Soubor typu pngBanner Kreativní akademie na web(1 MB)stáhnout
Soubor typu pngBanner Kreativní akademie na facebook(851,4 kB)stáhnout


Poslední změna 02. 10. 2023 13:55:47