Intervenční studie ORP Lipník nad Bečvou

ORP Lipník nad Bečvou
ORP Lipník nad Bečvou
ORP Lipník nad Bečvou

ORP Lipník nad Bečvou má intervenční studii

Olomoucký kraj má zpracovanou další regionální studii zaměřenou na hospodářsky a sociálně ohrožené území. Po Případové studii Jesenicka a Intervenční studii ORP Zábřeh byla zpracována Intervenční studie ORP Lipník nad Bečvou.

Cílem bylo připravit pro vybrané HSOÚ v Olomouckém kraji materiál, který zmapuje ve spolupráci s klíčovými partnery problémy území a důležitá témata k řešení. Prostřednictvím klíčových projektů potom specifikuje finanční prostředky z evropské a národní úrovně, které dané problémy pomohou řešit. Materiál bude podkladem pro regionálně specifické aktivity Akčních plánů SRR ČR 21+.

Materiál byl kompletně připraven a zpracován s partnery v území ORP Lipník nad Bečvou, ve spolupráci s městem byla ustavena pracovní skupina. Na základě analýzy strategických materiálů města a místní akční skupiny byly členy pracovní skupiny identifikovány konkrétní problémy území (doprava a technická infrastruktura, ochrana životního prostředí, demografická situace a kvalita života). Na jednání pracovní skupiny se potom partneři shodli na klíčových projektech, které dané problémy pomohou řešit.

Klíčové projekty Intervenční studie ORP Lipník nad Bečvou:

  • Cyklotrasa Dolní Újezd – Lipník nad Bečvou
  • Předprostor železničního nádraží Lipník nad Bečvou
  • Rekonstrukce „DOMEČKU“ Městské knihovny v Lipníku nad Bečvou
  • Odpadové překladiště
  • Rekonstrukce objektů č. p. 359 a 361 na bydlení
  • Infrastruktura v lokalitě pro bydlení – Na Zelince

Pro každý klíčový projekt byla připravena projektová fiše. Finální materiál byl odsouhlasen partnery v území a schválen Regionální stálou konferencí pro území Olomouckého kraje. Spolupráce v území bude pokračovat při aktualizaci dokumentu a přípravě a realizaci projektů.

Dokumenty ke stažení:

Soubor typu pdfIntervenční studie ORP Lipník nad Bečvou(1,2 MB)stáhnout
Soubor typu pdfPříloha_1_Intervenční studie ORP Lipník nad Bečvou_projektové fiše(398,6 kB)stáhnout


Poslední změna 28. 07. 2023 08:26:36