Zpěváci z Hané okouzlili porotu v Belgii

09. 05. 2018

Další úspěch si na svoje konto připsala základní umělecké škola CAMPANELLA. Poté, co zabodovala na Cenách kultury Olomouckého kraje, se její pěvecký sbor zúčastnil na přelomu dubna a května 66. evropského mezinárodního festivalu mládeže v belgickém Neerpeltu. Zpěváci z Hané tam obsadili první místo.

Festivalu se zúčastnily více než tři tisícovky zpěváků z třiadvaceti zemí. V konkurenci dvaceti sedmi sborů v kategorii do čtrnácti let, jsme zvítězili. To je obrovský úspěch,“ neskrývala radost z prvenství ředitelka Základní umělecké školy CAMPANELLA Iveta Hlubinková.

Hejtmanství činnost sboru dlouhodobě podporuje. „Mladí zpěváci skvěle reprezentují náš kraj nejen v Česku, ale i v zahraničí. Vítězství na pěvecké soutěži v Belgii to jenom potvrzuje,“ řekl náměstek hejtmana pro oblast kultury František Jura.

Účast na festivalu byla součástí týdenního koncertního turné. Sbor, který tvořilo jednatřicet zpěváků, absolvoval pod vedením sbormistryně Jany Synkové další čtyři koncerty v Německu a v Holandsku.

Pěvecký sbor Campanella patří k stejnojmenné základní umělecké škole v Olomouci. Ta byla letos nominovaná na Cenu veřejnosti Olomouckého kraje za výjimečný počin v oblasti kultury v roce 2017. V hlasování získala druhé místo.

Zpěváci z Hané okouzlili porotu v Belgii         Foto: ZUŠ Campanella Olomouc
Zpěváci z Hané okouzlili porotu v Belgii Foto: ZUŠ Campanella Olomouc
Zpěváci z Hané okouzlili porotu v Belgii Foto: ZUŠ Campanella Olomouc


Poslední změna 09. 05. 2018 09:35:02