Známe finalisty 19. ročníku soutěže Blues Aperitiv

12. 02. 2018

Na začátku února vybrala odborná porota složená s hudebních publicistů, muzikantů a festivalových promotérů sedm skupin, které se mohou naživo představit v rámci finálového koncertu Blues Aperitiv v sobotu 10. března ve velkém sále Domu kultury Šumperk.

Do 19. ročníku soutěže Blues Aperitiv se přihlásilo 36 kapel z Česka, Slovenska, Polska a Spojených států amerických.

„Letošní přihlášené kapely pokryly stylově široké spektrum hudby, spojené s blues. Na rozdíl od minulých let zde nebyl nikdo „žánrově irelevantní", tedy žádná kapela z těch, které se hlásí na všechny festivaly bez ohledu na jejich zaměření. K pozitivům letošního ročníku patří i zřetelný důraz na vlastní autorskou tvorbu,“ říká dramaturg festivalu Ondřej Bezr.

Ze sedmi vybraných kapel vzejdou dva vítězové, kterým pořadatelé garantují místa v hlavním programu renomovaného festivalu Blues Alive, který se letos koná v termínu od 15. do 17. listopadu. Avšak zkušenost z minulých ročníků dává naději více než pouze dvěma souborům!

„I další účinkující, kteří na přehlídce Blues Aperitiv zaujmou porotu či uspějí v diváckém hlasování, mohou dostat pozvánku k účinkování na vedlejších scénách Blues Alive či na přehlídkách v Polsku,“ doplnil ředitel festivalu Vladimír Rybička.

Finálový koncert soutěže Blues Aperitiv se uskuteční v sobotu 10. března v DK Šumperk od 19 hodin. Vstupné je 90 korun.

Více informací na www.bluesalive.cz

Postupující na finálový koncert Blues Aperitiv XIX.

DOBRÉ RÁNO BLUES BAND /CZ, USA/

FORSAL /PL/

SILESIAN HAMMOND GROUP /PL/

KIERO GRANDE /SK/

JAN FIC /CZ/

DOBROZDÁNÍ /CZ/

BIG CIGARS /SK/

Náhradníci:
POKÓJ NUMER 3 /PL/
TETRAHOP /CZ/

Známe finalisty 19. ročníku soutěže Blues Aperitiv


Poslední změna 12. 02. 2018 09:24:19