Zlatý erb dá šanci všem. A nabízí aktuální téma

24. 11. 2023

Obce z Olomouckého kraje mají stále šanci přihlásit se do soutěže Zlatý erb, která hodnotí nejlepší webové stránky. Od loňského roku nabízí některé novinky – například to, že obce s rozšířenou působností hodnotí pořadatelé automaticky, takže se nemusí registrovat. Všechna ostatní města a vesnice se mohou hlásit do 12. prosince. 

Olomoucký kraj je partnerem Zlatého erbu dlouhodobě. Jde totiž o jednu z metod, jak popularizovat elektronizaci veřejné správy. A to je přesně to, o co nám jde – aby byly informace z obcí všem lidem snadno dostupné a lehce dohledatelné,“ uvedl Petr Lysek, radní Olomouckého kraje pro evropské projekty, SMART projekty a investice. 

Pokud má něco dlouhou tradici, pak je to právě Zlatý erb. Letos se totiž uskuteční jeho šestadvacátý ročník. Tématem bude kyberbezpečnost. Vloni zvítězily Zlaté Hory a Zábřeh. Pořadatelem soutěže je spolek Zlatý zavináč.

„Do soutěže se mohou města a vesnice hlásit prostřednictvím webu zlatyerb.cz. Na stejném místě najdou i propozice soutěže. Vítěze krajského kola v jednotlivých kategoriích vyhlásíme příští rok na jaře,“ dodal radní Lysek.

Zlatý erb dá šanci všem. A nabízí aktuální téma


Poslední změna 27. 11. 2023 15:20:48