Zaměstnanci krajského úřadu se zapojí do soutěže Do práce na kole

07. 04. 2015

Již třetím rokem se mohou v Olomouci zaměstnanci místních firem zapojit do kampaně Do práce na kole. Ta má za cíl zlepšit podmínky pro cyklisty a také životní prostředí v jednotlivých městech. Letos poprvé se do soutěže zapojí také zaměstnanci Olomouckého kraje.

„Vedení Olomouckého kraje dlouhodobě podporuje a vytváří podmínky pro své zaměstnance v dojíždění do zaměstnání na kole, a proto jsme se ve spolupráci s odborovou organizací rozhodli podpořit naše zaměstnance v soutěži v dojíždění firemních týmů do práce na kole,“ uvedl náměstek hejtmana pro dopravu Alois Mačák.

Do soutěže se rozhodlo zapojit celkem 27 zaměstnanců krajského úřadu, kteří budou soutěžit v 6 týmech. „Jako zodpovědná instituce budeme hradit náklady za zaměstnance, kteří se této soutěže, která má za cíl propagovat kolo, jako ideální dopravní prostředek pro jízdu do práce, aktivně zapojí,“ dodal Mačák.

Soutěž v dojíždění firemních týmů do práce na kole se v Olomouci uskuteční od 4. do 30. května. Každý člen týmu si během května musí na svém webovém profilu zaznamenávat, kdy jel do práce a z práce na kole. Vítězem se pak stane jeden z týmů, který urazí během soutěžního měsíce do práce na kole minimálně 66 % cest.

Součástí soutěže bude také bohatý doprovodný program přímo v Olomouci včetně společné jarní Cyklojízdy, která se uskuteční 25. dubna. Celá soutěž vyvrcholí 6. června vyhlášením vítězů.  

Více informaci o soutěži naleznete zde.

m-ark-cyklisti-kopecek-169.jpg


Poslední změna 07. 04. 2015 12:13:49