Výstava v Lošticích přiblíží pravěkou přípravu pokrmů
21. 01. 2014Vernisáží dne 23. ledna v 17 hodin bude v Památníku Adolfa Kašpara v Lošticích zahájena výstava, která představí způsoby zpracování potravin a samotnou přípravu pokrmů od dávného paleolitu až po příchod Slovanů na naše území, a to na základě vědeckých archeologických poznatků a ikonografických pramenů. Na výstavě budou k vidění různé archeologické nálezy z našeho regionu, ale také například autentická rekonstrukce potravinové pece z mladší doby kamenné, zhotovené na základě archeologického výzkumu u Postřelmova. Nebudou chybět ukázky rostlin, které se zpracovávaly a používaly při přípravě pokrmů.
Výstava je určena široké veřejnosti, potrvá do 24. dubna 2014. Jejím autorem je archeolog Vlastivědného muzea v Šumperku Jakub Halama.
Více zde.
Poslední změna 21. 01. 2014 08:55:53