Výstava (Ne)viditelná Olomouc slaví 1 rok

29. 07. 2014

Výstava (Ne)viditelná Olomouc, kterou pořádá TyfloCentrum Olomouc za podpory Programu švýcarsko-české spolupráce a Nadace Partnerství, oslaví 2. srpna jeden rok trvání.

Přijďte ho s organizátory oslavit na vystoupení nevidomých semifinalistů pěvecké soutěže Hlas Česko Slovenska – Blanky Janečkové a Martina Svátka, jejichž působení v soutěži vyvolalo mnoho pozitivních ohlasů. Vystoupení se koná v pátek 8. srpna v areálu letního kina Olomouc.

Oslavy ročního výročí se promítnou také na samotné výstavě – od 2. do 8. srpna 2014 bude vstup na výstavu (Ne)viditelná Olomouc za symbolickou 1 korunu. „Pro prohlídku organizátoři doporučují se zarezervovat a to přes formulář na webových stránkách www.neviditelnaolomouc.cz/registrace nebo na telefonním čísle 583 034 514.

Výstava (Ne)viditelná Olomouc se snaží zážitkovou formou přiblížit návštěvníkům z řad široké veřejnosti problematiku zrakově postižených. Skládá se ze světlé části, kde si návštěvníci mohou prohlédnout hry a pomůcky pro zrakově postižené, nebo zakoupit výrobky sociální firmy Ergones či některé z dalších neziskových organizací Olomouckého kraje. Ve tmavé části se poté návštěvníci projdou historickou a současnou Olomoucí. Do dnešních dnů využily možnost prohlédnout si Olomouc netradičním způsobem necelé tři tisíce návštěvníků a stále přicházejí noví,“ uvádí Petr Zavadil, ředitel TyfloCentra Olomouc.

koncert.jpg


Poslední změna 29. 07. 2014 16:08:14