Vysokoškoláci budou mít zdarma vstup do Vlastivědného muzea v Olomouci

27. 08. 2014

Studenti Univerzity Palackého budou moci od září zdarma navštěvovat Vlastivědné muzeum v Olomouci. Nápad bývalého rektora Josefa Jařaba včera podpisem stvrdili zástupci muzea, Olomouckého kraje a univerzity. Vedení muzea si od dohody, která platí do konce příštího roku, slibuje vyšší návštěvnost. Studenti si zase bezplatně rozšíří vědomosti.

"V posledních několika letech jsme do muzea investovali mnoho peněz. Muzeum se za tu dobu stalo významnou kulturní a společenskou institucí nejen v Olomouci, ale celém kraji. Myslím, že podpis této dohody je dalším krokem k tomu, aby se muzeum dále úspěšně rozvíjelo. Přeji studentům, ať se tady něco nového dozvědí," řekl při podpisu smlouvy hejtman Jiří Rozbořil.

Tato dohoda umožňuje všem osobám, které mají status studenta prezenčního studia Univerzity Palackého v Olomouci bezplatný vstup na expozice a dlouhodobé výstavy, a to vždy každou středu po předchozím předložení průkazu studenta, s výjimkou komerčních akcí. Rektor Univerzity Palackého Jaroslav Miller označil smlouvu za klíčovou. "Jednak je díky ní vidět, že se univerzita stará o duševní stravu svých studentů. Nese to v sobě také určitou symboliku, protože spolupráce mezi muzeem a univerzitou je dlouhodobá a plodná," podotkl.

Spolupráce Vlastivědného muzea a Univerzity Palackého se datuje od roku 2005, kdy muzeum začalo hostit univerzitu třetího věku. V roce 2012 vzniklo v muzeu kontaktní centrum univerzity a loni byla otevřena stálá expozice Olomoucká univerzita / Universitas Olomucensis. Loni muzeum navštívilo rekordních 106 000 lidí.

Více zde.

img-0116.jpg
img-0087.jpg


Poslední změna 27. 08. 2014 09:14:17