Vybraným dobrovolníkům Olomouckého kraje byly uděleny ceny Křesadlo 2014

18. 12. 2014

Již čtvrtý ročník oceňování dobrovolníků vyvrcholil ve středu 17. prosince ve Slavnostní dvoraně Arcibiskupského paláce v Olomouci. Zde byly osmi vybraným dobrovolníkům předány certifikáty a ceny v podobě ručně zhotovených křesadel, která jsou autorským originálem kováře Jaroslava Zívala. Po slavnostním udílení následoval koncert Lenky Filipové.

Nominaci kandidátů mohly provádět jak jednotlivé organizace, tak široká veřejnost, a to v šesti následujících kategoriích: sociální služby; děti, mládež, volnočasové aktivity; zdravotnictví; ekologické aktivity, spolková činnost; humanitární pomoc, rozvojové projekty a dobrovolní hasiči. V kategorii „humanitární pomoc, rozvojové projekty“ se však nakonec nezávislá komise rozhodla v letošním roce cenu neudělovat. Důvodem byl malý zájem ze strany nominujících.

Celkem letos došlo 38 nominací, které zahrnovaly 27 žen a 11 mužů. Nezávislá komise po ukončení nominací rozhodla ocenit osm dobrovolníků. V kategorii ekologické aktivity, spolková činnost byl oceněn Hynek Pečinka (Olomouc), za dobrovolné hasiče Miloslav Siegel (Bohuňovice – Trusovice), za zdravotnictví Jana Nakládalová (Olomouc) a Jiřinka Koutná (Šumperk). V oblasti děti, mládež, volnočasové aktivity byla oceněna Naděžda Šváčková (Střítež nad Ludinou) a za sociální služby Renata Prášilová (Olomouc), Eva Kvašňáková (Přerov) a Alžběta Machů (Olomouc).

Slavnostního večera se zúčastnilo přibližně 200 hostů, mezi nimiž byli jak příbuzní a přátelé oceněných, tak členové poroty, organizátoři, ale i čestní hosté. Předáváním cen byli pověřeni olomoucký arcibiskup Jan Graubner, předseda občanského sdružení Hestia Jiří Tošner, náměstek primátora statutárního města Olomouce Ladislav Šnevajs, zástupkyně města Prostějova a členka výběrové komise Milada Sokolová, ředitel Českého rozhlasu Ostrava a Olomouc Josef Podstata, náměstek hejtmana Olomouckého kraje a člen výběrové komise Pavel Šoltys, náměstkyně hejtmana Olomouckého kraje Yvona Kubjátová a probošt olomouckého chrámu sv. Mořice František Hanáček.

Udílení cen Křesadlo 2014 v Olomouckém kraji uspořádala Maltézská pomoc, o. p. s. Centrum Olomouc ve spolupráci s Unií nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje. Hlavním partnerem celé akce byl již tradičně Olomoucký kraj.

Více informací zde.

imgs5174.jpg
imgs5160.jpg
imgs5059.jpg
imgs5047.jpg
imgs5036.jpg
kres.jpg
imgs5023.jpg
imgs4976.jpg
imgs5103.jpg
imgs5114-2.jpg
Soubor typu .docxProfily oceněných(18,2 kB)DOCX | PDF


Poslední změna 19. 12. 2014 11:59:49