Vojtěch Král pátý ve sprintu na akademickém mistrovství světa

15. 08. 2014

Švýcaři Martin Hubmann a Matthias Kyburz a Švédka Karolin Ohlsson vybojovali zlaté medaile v závodě ve sprintu na akademickém mistrovství světa v orientačním běhu, který se běžel na Svatém Kopečku u Olomouce. Český reprezentant Vojtěch Král obsadil páté místo, v ženách byla Iveta Šístková sedmá.

V ženách s přehledem vyhrála Švédka Karolin Ohlsson, která vedla na všech mezičasech a v cíli byl její náskok před překvapivě druhou Běloruskou Anastasií Denisovou 19 sekund. Dalších 10 sekund zaostala na třetím místě Švýcarka Elena Roos. Nejlépe z českých reprezentantek se umístila obhájkyně vítězství ze sprintu z minulého akademického šampionátu Iveta Šístková, jejíž čas stačil na sedmé místo. Odstup za vítězkou byl 62 sekund. O jednu pozici zpět zaostala Adélka Indráková, nejlepší desítku uzavřela Vendula Horčičková.

Úvod mužského závodu skvěle rozběhl Vojtěch Král, v cíli z toho bylo ve velmi vyrovnaném závodě páté místo. Na dvojici Švýcarů Martin Hubmann a Matthias Kyburz, kteří stejným časem získali zlato, ztratil 21 sekund. Hubmann měl velmi rychlý závěr, v závěru stáhnul malý Kyburzův náskok a o vítězství se nakonec oba týmoví kolegové podělili, když o jednoznačném vítězi nerozhodla ani cílová fotobuňka. Bronz vybojoval vítěz včerejšího klasického závodu Francouz Frédéric Tranchand se ztrátou pouhých 2 sekund. Na sedmé příčce doběhl Štěpán Kodeda. Dobře běželi i další dva naši závodníci – 10. Miloš Nykodým a 13. Pavel Kubát.

Kompletní informace o 19. Akademickém mistrovství světa v orientačním běhu naleznete na http://www.wuoc2014.cz.

amob-14.jpg


Poslední změna 15. 08. 2014 07:53:03