Ve šternberské nemocnici otevřeli zrekonstruované porodnické oddělení

04. 11. 2014

V úterý 4. listopadu Nemocnice Šternberk slavnostně ukončila projekt rekonstrukce porodnice společně s vybudováním sociálního zázemí pro matky na pokojích. Slavnostního otevření porodnického oddělení se za Olomoucký kraj zúčastnil hejtman Jiří Rozbořil a náměstek hejtmana pro zdravotnictví Michael Fischer.

„Porodnice ve Šternberku vždy měla a má vynikající pověst a její služby využívají pacientky z celého Olomouckého kraje. Proto jsem rád, že rekonstrukce proběhla v poměrně krátké době. Věřím, že nyní, po vylepšení podmínek pro novorozence, se zde maminky budou cítit mnohem lépe a šternberská porodnice se tak stane ještě vyhledávanějším zařízením v kraji,“ uvedl hejtman Jiří Rozbořil.

V rámci rekonstrukce byly nově vybudovány prostory pro novorozence ve třetím patře a nová dispozice dětské jednotky intenzivní péče. V rámci stavebních úprav došlo k přemístění lůžkového oddělení do druhého patra budovy porodnice. Současně byla dobudována i hygienická zařízení u pokojů a přesunuto pracoviště sester a vyšetřovna. Součástí úprav jsou nové rozvody elektroinstalace, medicinální plyny, rozvody zdravoinstalace, internetu a kabelové televize.

Nemocnice ve Šternberku je spolu s prostějovskou a přerovskou nemocnicí součástí krajské akciové společnosti Nemocnice Olomouckého kraje. Nemocnice řídí a spravuje společnost Středomoravská nemocniční, člen skupiny Agel. Projekt rekonstrukce šternberské porodnice trval necelé tři měsíce a náklady přesáhly částku 26 milionů korun. Celá částka byla uhrazena z nájemného, které Středomoravská nemocniční platí Olomouckému kraji za pronájem budov v nemocnicích.

img-2086.jpg
img-2092.jpg
img-2067.jpg
img-2098.jpg
img-2060.jpg
img-2042.jpg
img-2065.jpg


Poslední změna 04. 11. 2014 13:26:07