Ve Šternberku byla dokončena revitalizace části města

27. 01. 2015

Hejtman Jiří Rozbořil se v pondělí 26. ledna zúčastnil slavnostního přestřižení pásky ve Šternberku, kde byla dokončena revitalizace centrální části města a rekonstrukce ulic Masarykova – Krampolova.

„Jsem rád, že díky realizovaným projektům dojde ke zklidnění dopravní situace, jak v centru města, tak v úseku ulic Masarykova – Krampolova. Nové chodníky, bezbariérové přístupy a cyklostezka zajistí bezpečný pohyb občanů a cyklistů v dopravně vytížených místech. Těší mě, že se nám postupně daří zatraktivňovat další centra měst a obcí“, uvedl při otevření hejtman Rozbořil, který je současně předsedou Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava.

V rámci projektu na znovuoživení prostředí došlo v centru města k úpravám místní komunikace a předláždění povrchu celé vozovky. Odstraněn byl také nevyhovující stav chodníků včetně zajištění bezbariérového pohybu obyvatel. Komunikace je nyní nově osazena odpadkovými koši a stojany na kola.

Součástí rekonstrukce ulic Masarykova – Krampolova byla oprava chodníků na obou stranách ulic včetně bezbariérových opatření, rekonstrukce povrchu vozovky a vybudování parkovacích zálivů a veřejného parkoviště. U nové cyklostezky byla zřízena odpočinková místa a provedena celková regenerace zeleně. Znovu byl vybudován také most přes řeku Sitku, díky čemuž dojde k napojení dané lokality na další části města. Nový most je rovněž součástí protipovodňových opatření.

Oba dva projekty byly financovány z Regionálního operačního programu Střední Morava. Dotace na revitalizaci centra města činila 4,3 milionů korun, na rekonstrukci ulic Masarykova – Krampolova 20,1 milionů korun.

Více ve fotogalerii zde.

img-3736.jpg
img-7691.jpg
img-7672.jpg
img-3781.jpg


Poslední změna 27. 01. 2015 09:12:25