V Šumperku budou soutěžit psí šampioni

23. 05. 2014

Sedmý ročník soutěže Šumperský Hafan se odehraje v neděli 22. června na nádvoří šumperského muzea. Jako letošní novinku organizátoři plánují první psí průvod ve městě. Akce proběhne pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje Jiřího Rozbořila.

„Předchozí ročník Šumperského Hafana se setkal s mimořádným úspěchem, přišlo na tisíc lidí, pejsky jsme nepočítali. Akci koncipujeme tak, abychom rodinám nabídli možnost příjemně strávit nedělní odpoledne. Proto kromě soutěže chystáme bohatý doprovodný program, v jehož rámci se muzeum a jeho výstavy otevřou veřejnosti,“ objasnila Marie Gronychová, ředitelka spolupořádajícího muzea.

„V soutěži se utká padesát účastníků. Registrace začíná ve 12.30, potrvá do 13.45. Vlastní soutěž odstartuje ve 14 hodin. Vystoupení bude omezeno tříminutovým časovým limitem. Porotci posoudí nejen vzhled, ale i originalitu předvedení, udělit mohou od jednoho do tří bodů,“ vysvětlila Gronychová.

Šumperský Hafan nejen pobaví, ale také pomůže opuštěným zvířatům. Lidé jim mohou nosit piškoty a další vhodné pamlsky nepodléhající zkáze. Organizátoři je vyberou a předají provozovatelům útulků v okolí.„ Opakovaně naším zájmem je také upozornit na trpký osud vysloužilců chrtích dostihů. V Anglii jsou velice oblíbené, veteráni se však bohužel nedočkají zaslouženého odpočinku, po ukončení kariéry bývají utraceni. Proto vznikl projekt adopce určený na jejich záchranu,“ uvedla Gronychová.

Součástí akce bude hudební vystoupení, připraveno je bohaté občerstvení, organizátoři chystají také řadu atrakcí pro děti. Moderování letošního ročníku se již tradičně ujala oblíbená herečka šumperského divadla Olga Kaštická.

Šumperské psí klání rozšířila od roku 2011 internetová soutěž o psí miss sympatii-Hafan Sympaťák. Určena je také těm, kteří nemohou psí show spatřit na vlastní oči.

Více na webu zde.

hafan2014-a2-press.jpg


Poslední změna 22. 05. 2014 11:23:04