V Prostějově chtějí postavit novou sportovní halu

18. 09. 2014

Novou multifunkční sportovní halu za zhruba 110 milionů korun plánuje na kraji Prostějova s pomocí státu a radnice postavit společnost TK Prostějov. Hala bude součástí národního olympijského centra zaměřeného na tenis a volejbal, které bylo v Prostějově otevřeno letos na jaře. Novinářům to včera na tiskové konferenci sdělil sportovní manažer a spolumajitel agentury TK Plus Miroslav Černošek.

Většinu nákladů na stavbu multifunkční sportovní haly má pokrýt dotace státu. Prostějovská radnice přislíbila na projekt poskytnout pozemky a formu pomoci nyní zvažuje také Olomoucký kraj.

"Je to velký počin a zařadíme se mezi šest krajů, ve kterých vznikají národní olympijská centra. Prostějov je středobodem tenisu a dělá kraji vekou reklamu, takže se k této iniciativě stavíme veskrze kladně," uvedl hejtman Jiří Rozbořil. Hejtmanství už nyní finančně podporuje provoz prostějovského sportovního klubu. "O konkrétní částce, jak by se na projektu měl podílet kraj, jsme se zatím nebavili. Do investic pravděpodobně nepůjdeme, ale možná zvolíme cestu navýšení příspěvku na provoz," podotkl Rozbořil.

Nová hala má být v Prostějově postavena v letech 2016 - 2017 a měla by sloužit vrcholovým sportovcům i veřejnosti. Národní olympijská centra budou s pomocí státních dotací postupně vybudována v Nymburku, Račicích, Harrachově, Prostějově, Novém Městě na Moravě a Ostravě-Vítkovicích.

img-9059.jpg


Poslední změna 19. 09. 2014 08:00:38