V Olomouckém kraji budou lékárny otevřené také o státním svátku 8. května

03. 05. 2017

Olomoucké hejtmanství se rozhodlo ve spolupráci s Českou lékárnickou komorou v blížící se státní svátek zajistit otevření lékárenské pohotovostní služby. V každém okrese na území našeho kraje tak bude ve sváteční pondělí 8. května otevřena vždy jedna lékárna s otevírací dobou minimálně od 9 do 13 hodin.

Kraj k tomuto kroku přistoupil především z důvodu novely zákona o prodejní době v obchodech. „Rozšířenou pracovní dobu a provoz o svátcích až donedávna zajišťovaly lékárny ve velkých obchodních centrech. Nyní však nákupní střediska mají sedm dní v roce zavřeno, a to včetně lékáren, přestože právě na ně se novela zákona nevztahuje. Chtěli jsme tedy tímto krokem občanům vyjít vstříc a umožnit jim nákup potřebných léků i v tyto sváteční dny,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Dalibor Horák.

Hejtmanství tímto způsobem zajistí provoz lékáren během svátků, které připadají na Velikonoční pondělí, 17. dubna, 8. května, 28. září, 28. října, 25. a 26. prosince a na Nový rok. Toto opatření vyjde kraj na 140 tisíc korun.

Aktuální informace o otevírací době lékáren o svátcích najdou obyvatelé na webových stránkách kraje zde.

V Olomouckém kraji budou lékárny otevřené také o státním svátku 8. května


Poslední změna 03. 05. 2017 09:03:04