V Olomouci se uskutečnil workshop zaměřený na podporu rodinných pečujících

15. 01. 2018

Dne 5. ledna 2018 se na Krajském úřadě Olomouckého kraje uskutečnil workshop s názvem „Podpora rodinných pečujících”. Workshop byl věnován problematice péče o seniory v domácím prostředí, konkrétně možnostem reálné podpory pečujících osob. Workshopu se zúčastnilo přes 50 osob. Akce byla realizována v rámci projektu „Podpora plánování sociálních služeb a sociální práce na území Olomouckého kraje v návaznosti na zvyšování jejich dostupnosti a kvality“ a účast na ní byla bezplatná.

Myšlenka uspořádat workshop vzešla z činnosti pracovní skupiny „senioři“, která působí v rámci střednědobého plánování sociálních služeb v Olomouckém kraji. Pracovní skupina řeší aktuální otázky a problematiku týkající se sociálních služeb pro seniory.

Workshop byl zaměřen na podporu rodinných pečujících, kteří se starají zejména o seniory. Určen byl pro poskytovatele sociálních služeb, kteří se v praxi setkávají s důsledky nedostatečné podpory pečujících osob o seniory, nebo se o téma zajímají. Téma reflektovalo aktuální trend podpory péče o seniora v domácím prostředí. Rovněž zazněly praktické zkušenosti a příklady, jakým způsobem účinnou podporu realizovat. Workshopem provázela Michaela Lengálová, DiS z Diakonie ČCE Praha, projekt „Pečuj doma a s námi“.


Poslední změna 15. 01. 2018 15:32:04