V Olomouci byla zahájena první Česká herniologická konference

06. 11. 2014

V dnešních odpoledních hodinách byla v Olomouci zahájena historicky první Česká herniologická konference, která se koná u příležitosti oficiálního jmenování České herniologické společnosti. Konference je zaměřena na chirurgii zabývající se kýlami a reparaci defektů břišní stěny. Dvoudenní setkání za účasti předních odborníků z této oblasti dnes zahájil hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil.

"Jsem potěšen, že jsem mohl převzít záštitu nad prvním ročníkem herniologické konference v České republice. Samotné uspořádání tohoto setkání potvrzuje vzestup herniologie a léčení defektů břišní stěny. Volba místa jednání dokazuje, že tato oblast chirurgie je právě u nás, v Olomouckém kraji, na špičkové úrovni,“ uvedl hejtman Jiří Rozbořil.

V rámci čtvrtečního programu konference vystoupí představitelé České chirurgické společnosti, zahraniční hosté Evropské herniologické společnosti, zahraniční lektoři a chybět nebude ani diskusní fórum. V pátek 7. listopadu pak proběhne workshop v operačních sálech a zasedací místnosti Nemocnice Prostějov. Na první ročník konference se přihlásilo celkem devadesát účastníků z celé České republiky.

img-1897.jpg
img-1905.jpg
img-1903.jpg
img-1879.jpg


Poslední změna 06. 11. 2014 16:20:36