V Hranicích znají nejlepší sportovce

22. 09. 2021

V úterý 21. září se ve dvoraně hranického zámku konal slavnostní ceremoniál 21. ročníku akce Nejlepší sportovci roku. Tentokrát byl zaměřen na pomyslnou královnu sportu – atletiku, protože atleti ve městě Hranice vloni oslavili 80 let organizované činnosti a také 60 let od založení atletického oddílu. Ceny vítězům v jednotlivých kategoriích předali spolu s představiteli městské samosprávy i náměstci hejtmana Dalibor Horák a Michal Zácha.

„Potěšila mě skutečnost, že organizátoři svou pozornost nezaměřili pouze na klasické olympijské sporty, ale také na netradiční disciplíny. Právě ty v současnosti přitahují mládež, která pohybové aktivity nutně potřebuje. Oceněna proto mohla být i velmi úspěšná družstva místních mažoretek,“ uvedl po ukončení slavnostního aktu náměstek hejtmana pro zdravotnictví Horák.

Patronem akce byl zvolen olympionik - skokan do výšky Svatoslav Ton. Ten si v přátelském rozhovoru vyměnil názory s náměstkem hejtmana pro sport Michalem Záchou. „V této oblasti vidím několik základních problémů. Při současném způsobu života dětem a mládeži na jedné straně chybí přirozené pohybové aktivity. Na druhé straně je řada přemotivovaných rodičů, kteří své děti zavalí nadměrným množstvím aktivit a soustředí se výhradně na výkon. Problémy způsobují také mnohdy nepřiměřené reakce rodičů na metody, které sportovní pedagogové používají,“ konstatoval v dialogu náměstek  Zácha.

První místo v kategorii olympijských sportů obsadila triatlonistka Simona Křivánková, stříbrná a bronzová pozice patřila atletům Adéle Zdražilové a Rostislavu Kolářovi. Ocenění před zaplněným sálem převzali nejen aktivní sportovci všech věkových kategorií, ale také sportovní senioři a činovníci či trenéři sportovních klubů a oddílů. Udělena byla také cena čtenářů Hranického týdne.   

V Hranicích znají nejlepší sportovce
V Hranicích znají nejlepší sportovce
V Hranicích znají nejlepší sportovce
V Hranicích znají nejlepší sportovce


Poslední změna 22. 09. 2021 13:43:14