V Dolním Bušínově připravují pokrmy podle originálních jesenických receptů

21. 08. 2013

Tradiční jesenické recepty, čerstvé suroviny od lokálních výrobců, to všechno nyní nabízí v Restauraci Bozeňov v Dolním Bušínově na Zábřežsku. V rámci projektu Ochutnejte Jeseníky, který má za cíl podporovat a představovat tradiční kuchyni a regionální produkty, sestavili bozeňovští kuchaři originální menu z receptů pocházejících z kuchařek původních obyvatel Jeseníků a využívající čerstvých surovin od místních producentů a výrobců.

Pochutnat si můžete například na jesenickém sulcu, jesenické bramboračce, vepřové kapse nadívané jablky a vlašskými ořechy nebo domácích bramborových řízečcích. Velice žádaný je také dezert, jablkové knedlíčky obalené v lískových oříšcích s přelivem z malin máčených v červeném víně. „Restaurace byla v této budově již před více než sto lety. Snažíme se proto navázat na odkaz našich předků a mimo standardní menu nabídnout našim hostům originální jídla podle původních receptur a z čerstvých surovin“, uvedla Šárka Linhartová, provozní vedoucí Restaurace Bozeňov, která je držitelkou značky Jeseníky originální produkt.

Projekt Ochutnejte Jeseníky je dlouhodobou iniciativou, jejímiž patrony jsou Olomoucký kraj, Sdružení cestovního ruchu Jeseníky a Místní akční skupina Horní Pomoraví. Odbornými garanty jsou Mgr. Bohumila Tinzová, autorka publikace Tajemství slezské kuchyně a odbornice na historii, tradice, původní plodiny a suroviny Jeseníků a Olin Bezchleba, kuchař, který absolvoval stáže a praxe u světoznámých francouzských kuchařů a nyní se vrací z vysoké gastronomie k osvědčeným tradičním recepturám.

130722-restaurace-007.jpg
121214-zebra-kolena-015.jpg
130805-ochutnejte-jeseniky-009.jpg
121123-pstruhovani-michal-034.jpg


Poslední změna 21. 08. 2013 10:42:58