V Bruselu proběhne autorské čtení prostějovské rodačky

30. 10. 2014

Zájmové sdružení právnických osob, které zastupuje zájmy Olomouckého kraje při EU, připravuje na listopad autorské čtení Lenky Horňákové Civade a Anne Delaflotte Mehdevi. Lenka Horňáková Civade je rodačkou z Prostějova, v současné době žije v Provence.

Svou spisovatelskou kariéru zahájila dílem Provence jako sen (2010), následovanou knihou Lanýže (2011). Obě spisovatelky budou číst úryvky ze své knihy dopisů Prioritaire, Praha – Paříž (2013), která vyšla v září 2014 ve francouzském vydání pod názvem Entre Seine et Vltava. Vedle psaní autorka také maluje, vystudovala výtvarné umění na Sorbonně a dosud svá díla vystavovala např. v Praze, Toulouse, Bonnieux a dalších městech.

Vzhledem k původu obou autorek proběhne čtení v českém i francouzském jazyce a bude tedy přístupné širokému publiku včetně zahraničních zájemců a studentů českého jazyka. Autorské čtení bude i propagací statutárního města Prostějov, kde se jedna ze spisovatelek narodila. Prostějov je zakládajícím členem sdružení OK4EU.

„Olomoucký kraj se v Bruselu představuje jako kraj s bohatou kulturní tradicí, konají se zde výstavy, filmová představení a také autorská čtení. Všechny tyto aktivity podporují pozitivní reklamu regionu v zahraničí, lákají nové hosty do kraje a slouží zejména k navázání nových pracovních kontaktů se zástupci evropských institucí,“ zdůrazňuje náměstek hejtmana Michael Fischer.

Akce se uskuteční ve čtvrtek 13. listopadu 2014 od 19:30 v galerii Českého centra Brusel a bude spojena s autogramiádou. Autorské čtení společně pořádají Zastoupení Olomouckého kraje při EU, České centrum Brusel a český krajanský spolek Beseda. Akce je zdarma, je třeba se přihlásit na adamec@ok4eu.cz.

Více informací zde.

pozvanka-13-11-2014.jpg
Soubor typu .jpgPozvánka(938,7 kB)stáhnout


Poslední změna 30. 10. 2014 09:33:10