Student z Prostějova zvítězil v projektování pozemních staveb

09. 04. 2018

David Rozehnal, student čtvrtého ročníku Střední odborné školy průmyslové a středního odborného učiliště strojírenského v Prostějově, zvítězil v soutěži v projektování pozemních staveb. Už sedmnáctý ročník celostátního žákovského klání s názvem Práce s grafickými programy na stavební průmyslovce proběhl v Českých Budějovicích.

Zadání soutěže je pokaždé jiné a páni architekti vždycky vymyslí takové záludnosti, že polovina soutěžících rovnou odpadne, protože neví, jak na to. Letos to byl opravdu oříšek. Žáci měli ve 3D vymodelovat celou secesní část místní průmyslovky a z modelu vygenerovat jednotlivé pohledy na zadaný výkres,“ vysvětlil Pavel Vysloužil z prostějovské školy.

David nepodlehl panice a během tří hodin, které měl na práci určeny, se se zadáním v konkurenci padesátky soutěžících ze sedmadvaceti škol vypořádal nejlépe.

Ještě večer jsem nemohl uvěřit tomu, že jsem vyhrál. Je to pro mě velký úspěch. Soutěže jsem se zúčastnil už potřetí, takže jsem zhruba věděl, do čeho jdu,“ svěřil se David Rozehnal.

Každý úspěch studenta školy, kterou zřizujeme, je úspěchem i pro samotný Olomoucký kraj. Nejen že takoví studenti region dobře reprezentují, jsou zároveň důkazem toho, že tu máme kvalitní výuku, a tím pádem i zdatné odborníky,“ řekl náměstek hejtmana pro oblast školství Ladislav Hynek.

Barvy prostějovské průmyslovky hájil ještě student třetího ročníku Ondřej Laník. Ten nakonec obsadil deváté místo.

Student z Prostějova zvítězil v projektování pozemních staveb
Student z Prostějova zvítězil v projektování pozemních staveb


Poslední změna 09. 04. 2018 07:43:54