Startuje prodej vstupenek na benefiční koncert v Hanáckých kasárnách

20. 06. 2022

Už za dva týdny se nádvoří Hanáckých kasáren v Olomouci promění v koncertní sál pod širým nebem. V pondělí 4. července tam na benefičním open air koncertu zazní skladby slavných českých skladatelů v podání Moravské filharmonie Olomouc. Olomoucký kraj koncert pořádá u příležitosti zahájení předsednictví České republiky v Radě EU. Výtěžek ze vstupného poputuje na pomoc uprchlíkům před válečným konfliktem na Ukrajině, kteří pobývají v našem kraji.

„Koncert se odehraje v jedinečných kulisách, které nejsou veřejnosti běžně přístupné. Areál Hanáckých kasáren v Olomouci, kde sídlí Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině (KACPU), rozezní první tóny ve 20 hodin. Pod taktovkou dirigenta Debashishe Chaudhuriho olomoučtí filharmonici zahrají skladby Antonína Dvořáka, Bedřicha Smetany, Vítězslava Nováka, Josefa Suka či Oskara Nedbala,“ uvedl radní pro kulturu Jan Žůrek.

K dispozici bude celkem 500 míst, vstupenky je možné koupit přes Ticketportal. Vstupné je 100 korun a volitelná je případná podpora uprchlíkům prostřednictvím přednastavených hodnot voucherů.

Zakoupit vstupenku volitelně s voucherem v určité hodnotě, a tím podpořit dobrou věc, může do 4. července včetně kdokoliv, i když se koncertu nebude moci osobně zúčastnit. Vystoupení filharmoniků bude přenášeno prostřednictvím on-line streamu.

Před zahájením koncertu budou oceněni autoři vítězných výtvarných prací. I tentokrát se soutěž týkala žáků základních uměleckých škol Olomouckého kraje, kteří tvořili na téma Inspirujeme Evropu.

Startuje prodej vstupenek na benefiční koncert v Hanáckých kasárnách


Poslední změna 20. 06. 2022 11:39:17