Startuje druhý ročník soutěže Cena hejtmana za společenskou odpovědnost

18. 05. 2022

Firmy, neziskovky, živnostníci, ale také školy a obce se mohou hlásit do soutěže o Cenu hejtmana Olomouckého kraje za společenskou odpovědnost. Dobrovolné uplatňování zásad společenské odpovědnosti přináší konkurenční výhody a je pozitivně vnímáno jejich okolím.

Chceme ocenit organizace, které do svých každodenních činností zahrnují zájmy regionální, sociální, environmentální a lidskoprávní. Být společensky odpovědný je skvělým nástrojem k budování dobrého jména ve společnosti a zároveň vede ke zvýšení konkurenceschopnosti. Proto oceníme ty firmy, obce, organizace a další subjekty, které tento odpovědný přístup aplikují ve své práci,“ uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Letos jde teprve o druhý ročník soutěže, jejímž garantem je Rada kvality ČR. Smyslem je poukázat na to, že společenská odpovědnost vede k udržitelnému rozvoji a zároveň zvyšuje prestiž organizací, které se orientují na tuto problematiku.

„První ročník soutěže v loňském roce ukázal, že uplatňování principů společenské odpovědnosti není v Olomouckém kraji neznámým tématem. Svědčí o tom množství přihlášených soutěžících a jejich precizně vyplněné hodnoticí dotazníky. Věřím, že se v letošním roce seznam přihlášených ještě rozroste a budeme moci ocenit další společensky odpovědné podniky, organizace i obce z našeho regionu,“ uvedl Jan Šafařík, krajský náměstek hejtmana pro oblast regionálního rozvoje.

Bližší informace k průběhu soutěže a podmínkách naleznete na stránkách www.cenykraje.cz pod dlaždicí společenská odpovědnost. Zájemci se také mohou zúčastnit bezplatných online seminářů, kterými provede manažerka společenské odpovědnosti.

Cenu hejtmana Olomouckého kraje za společenskou odpovědnost uděluje kraj od roku 2021
Cenu hejtmana Olomouckého kraje za společenskou odpovědnost uděluje kraj od roku 2021
Cenu hejtmana Olomouckého kraje za společenskou odpovědnost uděluje kraj od roku 2021


Poslední změna 21. 06. 2022 11:47:04