Start šablon OP JAK pro SŠ a VOŠ I

03. 06. 2022

Výzva Šablony pro SŠ a VOŠ I podpoří ve školách pozice jako je školní asistent, speciální pedagog nebo kariérový poradce. Vítanou pomocí v současné uprchlické krizi jsou šablony, ze kterých mohou školy financovat dvojjazyčného asistenta a doučování češtiny pro žáky s odlišným mateřským jazykem. Finanční prostředky mohou být využity i na profesní rozvoj pracovníků ve vzdělávání. Šablona Inovativní vzdělávání nově umožňuje školám dle jejich potřeb kombinovat aktivity projektových dnů, zapojení odborníků, klubů, využití nových technologií a dalších inovativních forem vzdělávání podle vlastní preference.

Podání žádosti je oproti standardním výzvám jednodušší. Žadatel sestavuje svůj až tříletý projekt pouze výběrem z předem připravených šablon s dodržením podmínky výzvy pro minimální/maximální výši podpory na jeden projekt. Maximální výše rozpočtu je stanovena jako součet základní částky 400 tisíc korun pro školu a částky odpovídající 4 000 Kč na žáka či studenta v denním studiu a 1 000 Kč na žáka či studenta v ostatních formách studia. Je-li součástí školy také domov mládeže či internát, může být rozpočet ještě navýšen o 2 500 Kč na každé dítě, žáka či studenta ubytovaného v tomto zařízení. Pokud domov mládeže či internát není součástí školy, má možnost podat žádost samostatně, přičemž základní částka pro výpočet rozpočtu je 250 tisíc korun.

Žádosti o podporu do výzvy ŠABLONY PRO SŠ A VOŠ I mohou žadatelé předkládat od 30. 5. 2022 do 30. 11. 2022 do 14 hodin.

Více informací je k dispozici na stránce výzvy. Současně je k dispozici konzultační linka pro šablony OP JAK na tel.: 234 814 777 (každý pracovní den od 9 do 15 hodin) a e-mailová adresa dotazyZP@msmt.cz.


Poslední změna 03. 06. 2022 13:06:49