Sportovní kluby získají od kraje příspěvek na celoroční činnost

29. 08. 2014

O dotaci na podporu celoroční sportovní činnosti a pořádání sportovních akcí regionálního charakteru budou mít možnost zažádat sportovní kluby a oddíly i v roce 2015. Pravidla pro udělování finančních příspěvků v oblasti sportu na příští rok schválila na svém čtvrtečním zasedání Rada Olomouckého kraje.

V loňském roce bylo z rozpočtu kraje pro poskytování tohoto dotačního titulu vyčleněno 11,2 milionů korun. Olomoucký kraj pro rok 2015 předpokládá využít přibližně stejnou částku. Konečné schvalování pravidel pro poskytování finančních příspěvků v oblasti sportu je v kompetenci krajských zastupitelů, kteří se sejdou v pátek 19. září 2014. Podmínkou realizace programu podpory sportu je rovněž schválení financí v návrhu rozpočtu pro rok 2015.

„Nejzásadnější změnou pravidel vyhlašovaného grantu je úprava termínu pro podávání žádostí, a to již od 1. října 2014 do 5. ledna 2015. Žadatelé musí, stejně jako v loňském roce, kromě samotné žádosti doručit také čestné prohlášení žadatele o bezdlužnosti a čestné prohlášení o nezměněné identifikaci,“ uvedl náměstek hejtmana Radovan Rašťák.

Při konkrétním hodnocení jednotlivých žádostí se posuzuje například přínos a efektivita sportovních aktivit pro kraj a jeho obyvatele, struktura členské základny žadatele nebo úroveň soutěží jednotlivých týmů. Jednou z podmínek přidělení dotace je i vícezdrojové financování projektu.

V roce 2014 hejtmanství podpořilo 358 žádostí, z toho poskytlo příspěvek na celoroční činnost 308 žadatelům a 50 subjektů obdrželo finanční podporu na pořádání sportovních akcí.


Poslední změna 29. 08. 2014 12:55:46