Španělský šéfkuchař ukáže žákům, jak uvařit krevety na česneku

04. 06. 2019

Opravdové lahůdky letos uvaří šéfkuchař Enrique García Tejada na druhém ročníku Kurzu španělské gastronomie, který je určený pro české odborné školy. Ve čtvrtek 20. června se do projektu zapojí Střední odborná škola obchodu a služeb Olomouc.

Společně s českými studenty gastronomie uvaří španělský mistr hned tři netradiční pokrmy, které jsou v Česku neznámé, ale v jeho zemi patří mezi klasiku. První se budou podávat krevety na česneku, dalším chodem bude valencijská paella a třetím pomerančový sorbet.

Záštitu nad akcí převzal hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk. Závěrečné degustace se kromě něj zúčastní i náměstek hejmana Ladislav Hynek, olomouckou střední školu zastoupí ředitel Ladislav Pochyla. Za velvyslanectví Španělska budou přítomni Amaya Cal Linares, atašé pro školství a José Manuel Revuelta Lapique, obchodní a ekonomický rada.


Poslední změna 04. 06. 2019 13:51:45