Sněm neziskového sektoru připomněl dvacet let spolupráce a snah o dialog

21. 09. 2018

Přes třicet zástupců neziskového sektoru ze všech okresů našeho regionu se sešlo ve čtvrtek 13. září v Olomouci na jubilejním dvacátém Krajském sněmu Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje.

Unie zastřešuje neziskové aktivity a působí jako spojovník nevládních organizací i jejich mluvčí vůči státní správě, územní samosprávě a dalším sektorům společnosti. Krajský sněm se konal v novém Klubu volnočasových aktivit Pešek ve čtvrti Povel, který pro sněmování zdarma zapůjčilo statutární město Olomouc.

V úvodu sněmu shrnul člen předsednictva Unie a její bývalý předseda Jiří Rudolf dvacetiletí snah o spolupráci neziskového sektoru navzájem a o jeho dialog s ostatními sektory v kraji. Nato vystoupila v zastoupení hejtmana Olomouckého kraje Irena Sonntagová, vedoucí odboru sociálních věcí krajského úřadu se slovy uznání pro činnost neziskových organizací, především v sociálních službách.

Příspěvek Davida Křížana z předsednictva Unie s názvem Penězostroj dal zástupcům neziskovek tipy na získávání financí formou crowdfundingu. Poté přišla na řadu Leona Valovičová z oddělení regionálního rozvoje krajského úřadu, která předala informace o dalších možnostech rozvoje organizací, které jdou do Unie zapojeny. Blok příspěvků uzavřel Jiří Rudolf přiblížením záležitostí, kterými se aktuálně zabývá Rada vlády pro nestátní neziskové organizace, v níž zastupuje Unii. Jedná se zejména o problematiku financování neziskovek ze státního rozpočtu.

Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje je zájmovým sdružením reprezentujícím neziskový sektor v našem regionu. Vytváří trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskových organizací navzájem i vůči jiným sektorům společnosti. V současnosti sdružuje téměř 180 členských organizací různé velikosti ze všech pěti okresů Olomouckého kraje, které se věnují nejrůznějším oborům činnosti. Více informací naleznou zájemci na www.uno-ok.cz.

Sněm neziskového sektoru připomněl dvacet let spolupráce a snah o dialog
Sněm neziskového sektoru připomněl dvacet let spolupráce a snah o dialog
Sněm neziskového sektoru připomněl dvacet let spolupráce a snah o dialog


Poslední změna 21. 09. 2018 08:37:50