Slovanské gymnázium získalo prestižní ocenění za francouzštinu

18. 01. 2019

Slovanské gymnázium v Olomouci, jehož zřizovatelem je Olomoucký kraj, opět potvrdilo, že patří ke světové špičce ve výuce francouzského jazyka. Navzdory přísným kritériím škola obhájila certifikát Label Franc Éducation, který stvrzuje vysokou úroveň její česko-francouzské sekce.

Certifikát představuje jedinečné ocenění, které Francie uděluje vybraným školám. Při hodnocení pečlivě posuzuje nejen výuku a organizaci školy, ale také profesionalitu vyučujících. Inspekce zároveň provádí pohovory s vedením i učitelským sborem, který tvoří rodilí mluvčí a čeští pedagogové vyučující ve francouzštině.

„Těší mě, že se Slovanskému gymnáziu opět podařilo potvrdit vysokou kvalitu výuky. Žákům, pedagogům a panu řediteli přeji, aby se jim dařilo i nadále,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast školství Ladislav Hynek.

Certifikát má přínos i pro samotné studenty. Ti v závěru studia obdrží na jeho základě osvědčení francouzského ministerstva školství, které potvrzuje, že jejich jazykové dovednosti jsou na úrovni C1 evropského referenčního rámce pro jazyky. To jim zásadně usnadňuje vstup na zahraniční univerzity. „Každoročně od nás odchází studenti nejenom na frankofonní univerzity, ale také například na univerzity v anglicky mluvících zemích, kde jim uznání jazykových dovedností pomáhá,“ vysvětlil význam certifikace ředitel gymnázia Radim Slouka.

Česko-francouzská sekce funguje ve Slovanském gymnáziu bezmála tři dekády. Ocenění, které Francouzi udělují vždy na tři léta, získala už v roce 2012 jako jedna z prvních osmi škol na světě. Od té doby jej v pravidelných intervalech úspěšně obhajuje.

Slovanské gymnázium získalo prestižní ocenění za francouzštinu
Slovanské gymnázium získalo prestižní ocenění za francouzštinu
Slovanské gymnázium získalo prestižní ocenění za francouzštinu


Poslední změna 18. 01. 2019 10:44:29