Šest set žádostí během první minuty. Odstartovaly kotlíkové dotace

24. 10. 2017

Dnes v deset hodin dopoledne zahájil Olomoucký kraj příjem žádostí o dotaci na nový kotel. Do minuty po spuštění elektronické evidence přijal systém na šest set unikátních PID kódů, kterými se zájemci o dotaci registrovali. Za dalších patnáct minut už úřad evidoval čtrnáct set přijatých registrací.

„Systém funguje naprosto bez problémů. Dokonce už sem chodí žadatelé i osobně, aby odevzdali listinnou podobu žádosti, což je další krok, který musí po registraci udělat,“ řekla vedoucí oddělení administrace kotlíkových dotací Stanislava Palová.

V druhém kole kotlíkových dotací rozdělí kraj 124 milionů korun, přičemž celkovou částku lze v případě potřeby navýšit až na 167 milionů. Svoje staré spotřebiče mohou lidé měnit za tepelná čerpadla, kotle na biomasu a plyn nebo na automatické kombinované kotle. Maximální výše dotace pro jednoho žadatele přitom činí 120 tisíc korun.

„Jsem velmi rád, že obyvatelé kraje mají o tuto dotaci tak velký zájem. Svědčí to o jejich snaze udělat něco pro životní prostředí. Počítáme s tím, že by díky druhé vlně dotací mohlo být vyměněno až 1800 starých topidel,“ sdělil Pavel Šoltys, náměstek hejtmana Olomouckého kraje.

Svoje žádosti mohou lidé evidovat až do konce listopadu. Veškeré informace o tom, jak vyplnit žádost a jak ji zaregistrovat, najdou na adrese: www.olkraj.cz/kotlikovedotace.

Šest set žádostí během první minuty. Odstartovaly kotlíkové dotace


Poslední změna 24. 10. 2017 13:25:33