Seminář „Inovační vouchery v Olomouckém kraji - II. etapa“

06. 11. 2013

Vzhledem k úspěšnosti projektu Inovační vouchery v Olomouckém kraji nabízí i letos Olomoucký kraj za podpory ROP Střední Morava příležitost pro podnikatele z regionu. Projekt „Inovační vouchery v Olomouckém kraji - II. etapa“ je zaměřen na rozvoj inovačního potenciálu firem v regionu prostřednictvím prvotní spolupráce s vysokoškolskými institucemi. Do 2. etapy projektu je zapojeno 8 vysokých škol z České republiky. Na spolupráci s nimi mohou podnikatelé získat dotaci až 149 tis. korun.

Se samotným projektem i nabídkami zapojených vysokých škol se mohou podnikatelé seznámit na pracovním setkání, které pořádá Olomoucký kraj dne 11. 12. 2013 od 9:00 hod v prostorách kongresového sálu Krajského úřadu Olomouckého kraje. Vstup na pracovní setkání je zdarma. Svou účast mohou zájemci závazně potvrdit do 6. 12. 2013 na e-mail h.hubackova@kr-olomoucky.cz. Pozvánka na pracovní setkání viz níže.

Pomocí tzv. inovačního voucheru si podnikatelé mohou zakoupit od zvolené vysokoškolské instituce znalosti, služby či technologie a zvýšit tak svůj inovační potenciál. Na vynaložené finanční prostředky obdrží firmy po realizaci díla finanční příspěvek ve výši 75% z veřejných zdrojů. Výhodou inovačních voucherů je snadná administrace. O inovační voucher budou moci žádat firmy, které mají sídlo nebo provozovnu v Olomouckém kraji a působí v oblasti zpracovatelského průmyslu, výroby a rozvodu elektřiny, plynu, tepla a klimatizovaného vzduchu, zásobování vodou, činnostmi související s odpadními vodami, odpady a sanacemi, stavebnictvím, velkoobchodem a maloobchodem, informačními a komunikačními činnostmi atd.

Na projekt „Inovační vouchery v Olomouckém kraji - II. etapa“ je celkem vyčleněno 6,67 mil. korun, z toho pět miliónů korun tvoří dotace z Regionálního operačního programu Střední Morava.

Podnikatelé budou moci podávat žádost o inovační voucher začátkem roku 2014. Přesný termín bude včas zveřejněn na webu projektu www.olkraj.cz/inovace, kde se zájemci mohou dozvědět podrobnější informace o projektu. V případě zájmu Vám bližší Informace poskytne Ing. Hedvika Hubáčková - T: 585 508 354; mobil 725 788 290; E-mail: h.hubackova@kr-olomoucky.cz.

Soubor typu .docPozvánka na pracovní setkání IVOK-II.(110,5 kB)DOC | PDF


Poslední změna 06. 11. 2013 13:28:03