Sdružení cestovního ruchu Jeseníky iniciuje vzdělávání středoškoláků

23. 10. 2014

Jeseníky - Sdružení cestovního ruchu realizuje od začátku září projekt s názvem Praxe pro život. Jeho cílem je inovativní zavádění nových metod do výuky na středních školách zaměřujících se na obory s přímým vztahem na oblast cestovního ruchu.

„Konkrétně se projekt týká počátečního vzdělávání v oblasti gastronomie, hotelnictví, turismu a souvisejících služeb, a to prostřednictvím využití stávající spolupráce institucí počátečního vzdělávání s aktéry na trhu práce a jejího kvalitativního rozšíření prostřednictvím zavádění inovativních metod spolupráce,“ uvedla ředitelka Sdružení cestovního ruchu Jeseníky Andrea Závěšická.

Na deseti partnerských školách v Olomouckém a Moravskoslezském kraji budou v rámci projektu realizovány celkem tři klíčové aktivity, které jsou hlavními nástroji pro dosažení cílů projektu. Primárním nástrojem bude tzv. domácí mobilita, spočívající ve výměnných studijních pobytech skupinek žáků v rámci partnerských škol. Další aktivitou je zapojení úspěšných odborníků z praxe do výuky na jednotlivých školách. Díky této praktické aktivitě získají žáci know-how od předních specialistů na danou problematiku. V neposlední řadě rozvinou žáci své podnikatelské schopnosti pomocí tzv. „studentských minipodniků“, v jejichž rámci mohou realizovat vlastní podnikatelský záměr.

Projekt „Praxe pro život“ potrvá do července 2015. Je financován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.

Více informací zde.

img-20140929-00004.jpg


Poslední změna 23. 10. 2014 09:56:40