Rodina není K. O., ale OK. Olomoucký kraj spouští nový web

11. 09. 2017

Se začátkem školního roku rozjíždí Olomoucký kraj portál www.rodinajeOK.cz. Díky tomu už mámy a tátové nebudou muset složitě prohledávat celý internet, aby zjistili, kam mohou společně s rodinou vyrazit na výlet, kde je nejbližší školka, dětský lékař či jesle. Organizace, které se prorodinným aktivitám věnují, zase získají skvělý způsob, jak se jednoduše a efektivně prezentovat.  Webové stránky se budou všemi těmito důležitými informacemi postupně zaplňovat.

Rodina není jen základ státu, ale prostě všeho. Už dlouho jsme uvažovali o tom, jak na jednom místě prezentovat všechny organizace, které se na rodinný život zaměřují. Kraj si jejich práce velmi váží a vznik nového webu to dokládá,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Pilotní projekt, jenž je prvním takového typu v našem regionu, ušetří rodinám a těm, kteří jim pomáhají, spoustu času. Rodiče na webu najdou všechny potřebné informace, které usnadní trávení společného volna i běžnou péči o potomky.

Jednotlivé organizace, jako jsou například dětské koutky, Family Pointy, jesle, mateřské školy nebo střediska volného času budou zaneseny a barevně odlišeny na mapě kraje. Její spuštění chystáme během podzimu,“ podotkla Lucie Brlková ze sociálního odboru Olomouckého kraje.

Do té doby si můžou rodiče prostudovat krajskou rodinnou politiku, seznámit se s profily jednotlivých organizací nebo se díky záložce Kalendář akcí podívat, co zajímavého se pro děti chystá. Obce navíc dostanou možnost prezentovat na webu svoje aktivity, kterými rodiny podporují.  

„Věřím, že nové webové stránky Olomouckého kraje přispějí k vytvoření prostředí, jež je k rodinně přátelské a že budou inspirující pro všechny, kteří se prorodinným aktivitám věnují,“ doplnil Ladislav Okleštěk.

Rodina není K. O., ale OK. Olomoucký kraj spouští nový web


Poslední změna 11. 09. 2017 13:34:42