Řidiči mohou využít krajský informační systém k uzavírkám

17. 03. 2015

Olomoucký kraj letos investuje do oprav svých silnic 1,17 miliard korun, to je dosud nejvíc v jeho historii. Kraj vlastní 3 095 kilometrů silnic II. a III. tříd, což je 87 procent komunikací na jeho území. V současné době má hejtmanství připraveno 59 projektů, které jsou zaměřeny především na opravy povrchu a na rekonstrukce silnic a mostů. „Hlavním kritériem při plánování seznamu navržených silnic k opravě byl jejich havarijní stav, význam, zatížení komunikace nebo hluk v zastavěných částech obcí,“ uvedl hejtman Jiří Rozbořil.

Všechny projekty musí kraj dokončit v letošním roce. K těmto investičním akcím přibudou také rekonstrukce a opravy, které má v plánu Ředitelství silnic a dálnic ČR nebo Správa železniční dopravní cesty. ŘSD do státní silniční sítě na území Olomouckého kraje investuje zhruba 1,14 miliard korun, připraveno má 20 akcí. SŽDC letos na železnici zrealizuje 8 projektů za více než 1,5 mld. korun. Značný dopad na dopravu bude mít i výstavba kanalizace ve zhruba 40 městech a obcích v regionu.

„Z tohoto důvodu bude docházet ke značným omezením v dopravě. Na hejtmanství jsme zřídili řídící pracovní skupinu, která koordinuje plánované akce tak, aby byly negativní dopady na plynulost dopravy co nejmenší. Situace v dopravě nebude jednoduchá a letošní rok bude vyžadovat trpělivost a pochopení především ze strany řidičů,“ řekl Rozbořil.

První rekonstrukce začínají již v měsíci březnu. Hejtmanství od 6. března postupně všechny letošní plánované opravy silnic zveřejňuje na webových stránkách kraje www.olkraj.cz na titulní straně v červené části „Nepřehlédněte“ nebo na internetovém odkazu www.olkraj.cz/uzavirkysilnic. Informace budou pravidelně aktualizovány a doplňovány o termíny uzavírek a objízdných tras.

Ilustrační foto: opravy a uzavírky silnic v regionu


Poslední změna 17. 03. 2015 13:33:19