Radní kraje schválili strategický dokument pro sociální oblast

01. 09. 2014

Stěžejní strategický dokument kraje v sociální oblasti „Střednědobý plán pro roky 2015 – 2017“ navazuje na předchozí plány, v mnoha zásadních ohledech je však inovativní. Nový dokument, který na svém jednání ve čtvrtek 28. srpna krajští radní schválili, konkretizuje síť sociálních služeb a vyjadřuje priority a oblasti, na které je potřebné se zaměřit a dále podporovat jejich rozvoj.

„Prioritou a rovněž cílem Olomouckého kraje, je vytvoření stabilní, kvalitní a ekonomicky udržitelné sítě sociálních služeb, která bude reflektovat potřeby obyvatel Olomouckého kraje,“ uvedla náměstkyně hejtmana pro sociální oblast Yvona Kubjátová.

Rozvojové aktivity na období let 2015 – 2017 vycházejí z procesů střednědobého a komunitního plánování rozvoje sociálních služeb, z priorit v oblasti sociálních služeb a z analytických výstupů individuálního projektu Podpora zajištění dostupnosti a kvality sociálních služeb v Olomouckém kraji.

Za účelem dosažení co nejširšího konsenzu byl návrh Střednědobého plánu 2015 – 2017 a Akčního plánu na 2015 zveřejněn k připomínkování na webových stránkách Olomouckého kraje. Ve stanovené lhůtě pro připomínkovací řízení bylo doručeno 94 připomínek od 30 subjektů. Věcné připomínky byly do dokumentů zapracovány. K návrhům se vyjadřovaly také odbory krajského úřadu a byly projednány v komisích Rady Olomouckého kraje. Konkrétně v Komisi pro rodinu a sociální záležitosti a v Komisi pro prevenci kriminality a drogových závislostí.

Nový strategický dokument bude v září jedním z bodů jednání Zastupitelstva Olomouckého kraje. Pokud jej krajští zastupitelé schválí, bude Střednědobý plán 2015 – 2017 uveřejněn na oficiálních stránkách kraje www.olkraj.cz.


Poslední změna 01. 09. 2014 08:52:44