Průmyslová škola elektrotechnická představila novinky v rámci dne otevřených dveří

12. 01. 2015

V pátek 9. ledna byl na Vyšší odborné škole a Střední průmyslové škole elektrotechnické v Olomouci slavnostně ukončen projekt energeticky úsporných opatření. V rámci dne otevřených dveří mohli návštěvníci rovněž nahlédnout do nové učebny optoelektroniky, která prošla kompletní modernizací. Za Olomoucký kraj se akce zúčastnil hejtman Jiří Rozbořil a náměstek pro oblast školství Zdeněk Švec.

„V rámci projektu bylo dokončeno zateplení budovy školy, díky čemuž dojde v budoucnu k významné úspoře energie. Druhý projekt se zaměřil na nákup nového vybavení učebny optoelektroniky s cílem modernizovat výuku a zkvalitnit odborné vzdělání studentů,“ upřesnil hejtman.

Nová učebna byla financována z projektu Podpora technického a přírodovědného vzdělávání v Olomouckém kraji částkou 553 tisíc korun. Byla použita na stavební úpravy, nové vybavení a zařízení laboratoře. Náklady zateplení budovy školy přesáhly částku 22 milionů korun. Projekt byl financován z Operačního programu Životní prostředí, Olomoucký kraj přispěl částkou 14,5 milionů korun.

Školské zařízení nabízí ucelenou nabídku oborů vzdělání orientovanou na elektrotechniku se zaměřením na počítačové a informační systémy a technické lyceum, cílené na matematiku, fyziku a programování. V rámci studia na vyšší odborné škole se vyučují informační technologie s obory ekonomika a telekomunikace. V roce 2014 škola oslavila 50. výročí od svého vzniku.

img-2226.jpg
img-2208.jpg
img-2211.jpg
img-2178.jpg


Poslední změna 12. 01. 2015 08:41:47