Pro léky mohou lidé i o Vánocích

20. 12. 2023

Také o vánočních svátcích zůstanou v kraji otevřené některé lékárny, aby si lidé v případě potřeby mohli koupit léky. 25. a 26. prosince i na Nový rok bude v každém okresu v provozu alespoň jedna.

„Lékárny patří k základním službám obyvatelstva. Jsem velmi rád, že se nám podařilo najít s lékárníky přijatelný kompromis a některé jejich provozovny zůstanou o svátcích otevřené, i přesto, že všichni lidé chtějí mít během Vánoc volno,“ uvedl Dalibor Horák, náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví.

O něco hůře se mohou lidé dostávat k lékům na Štědrý den, kdy velká část lékáren v regionu odpoledne zavře. Dostupné tak budou pouze v non stop výdejně v olomoucké fakultní nemocnici. Už 25. a 26. prosince se ale v každém okrese otevře alespoň jedna lékárna.

Například lidé z Prostějovska budou moci pro léky 25. prosince do Lékárny Centrum zdraví, v Přerově otevře Lékárna MD a v Šumperku Lékárna Nemocnice. Na druhý svátek vánoční se však některé otevřené lékárny změní. Také 1. ledna 2024 budou fungovat lékárny v Olomouci, Přerově, Prostějově, Šumperku i Jeseníku.

Hejtmanství na zajištění sváteční otvírací doby lékáren finančně přispívá. Kraj dal peníze i na provoz zmiňované non stop výdejny léků v Olomouci.

Tabulku se seznamem otevřených lékáren najdete v přiloženém souboru.

Pro léky mohou lidé i o Vánocích
Pro léky mohou lidé i o Vánocích
Soubor typu pdfSeznam otevřených lékáren(561,4 kB)stáhnout


Poslední změna 21. 12. 2023 14:57:49