Prezident navštíví Hanou i nejvyšší horu Moravy

13. 09. 2018

Na Hanou i do Jeseníků zavede prezidenta Miloše Zemana jeho další návštěva Olomouckého kraje. Ta začne už 24. září a potrvá tři dny. Zeman plánuje hned několik setkání s občany a na Pradědu, který leží na pomezí Olomouckého a Moravskoslezského kraje, ho čeká společné jednání s hejtmany Ladislavem Oklešťkem a Ivo Vondrákem.

Ačkoli prezident jezdí do našeho regionu opakovaně, je každá návštěva hlavy státu prestižní událostí. Hejtmanství se snaží být dobrým hostitelem a spolupracuje na tom, aby náročný program prezidentské návštěvy probíhal podle harmonogramu a důstojně, jak se na akci takového druhu sluší," uvedl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

V pondělí 24. září čeká prezidenta návštěva Kojetína a beseda s tamními obyvateli. Následující den přivítá Zemana Luboměř pod Strážnou, kde mu ve druhém kole poslední prezidentské volby dalo hlas téměř devadesát procent voličů. V úterý pohovoří prezident také s lidmi v Přerově. Na sever kraje vyrazí prezidentská kolona ve středu 26. září. Po zastávce v Mikulovicích zamíří na Praděd, kde proběhne zmiňované jednání prezidenta s hejtmany.

Jde už o šestou návštěvu Miloše Zemana v Olomouckém kraji. Vloni navštívil například Hněvotín, Šternberk a Uničov.

Prezident navštíví Hanou i nejvyšší horu Moravy     Archivní fotografie


Poslední změna 13. 09. 2018 14:31:22