Prezident Miloš Zeman vyznamená učitelku ze školky v Jívové

24. 09. 2018

Prezident Miloš Zeman zahájil v pondělí 24. září třídenní návštěvu Olomouckého kraje. Přesně o půl jedenácté dopoledne přijel před budovu krajského úřadu, kde ho přivítal hejtman Ladislav Okleštěk. Po krátké společné schůzce se hlava státu přesunula do kongresového sálu na setkání se zástupci vedení kraje.

Těším se do Přerova i Kojetína, kde mě volilo dost lidí. Pojedu také na Praděd, tam jsem ještě nikdy nebyl,“ řekl Miloš Zeman.

Prezident navíc uvedl, že v říjnu udělí státní vyznamenání učitelce mateřské školy z Jívové Darině Nešporové. Ta loni při dopravní nehodě na Olomoucku zachránila život několika předškoláků. „Mezi vyznamenanými tak bude mít Olomouc svého zástupce. Neříkám jediného zástupce, ale na vaše přání i tuto zástupkyni,“ podotkl Miloš Zeman.

Prezident diskutoval se zastupiteli také o plánu prodloužení Baťova kanálu až na Hanou či o kůrovcové kalamitě. Hejtmanovi přivezl jako dárek ručně vyrobenou dýmku. V Olomouci dostal koš s regionálními produkty. „Víme, že pan prezident je milovníkem dobrého jídla. Olomoucký kraj má v tomto ohledu co nabídnout. Připravili jsme pro něho to nejlepší z regionu,“ sdělil hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Prezidenta Miloše Zemana čeká ještě v pondělí setkání s obyvateli Kojetína. V následujících dnech pak zamíří například do Luboměře pod Strážnou, na Šumpersko a také Jesenicko. Společně s prezidentem přijela do Olomouckého kraje i jeho manželka Ivana Zemanová. Její program zahrnuje například návštěvu střední školy sociálních služeb v Zábřehu, baziliky na Svatém Kopečku a domu pro seniory v Náměšti na Hané či Psího domova Pod křídly anděla v Žerotíně.

Prezident Miloš Zeman vyznamená učitelku ze školky v Jívové


Poslední změna 24. 09. 2018 13:30:04