Pozvánka na konferenci v rámci projektu

11. 08. 2017

Odborná konference pedagogických pracovníků, která se uskuteční ve dnech 22.–23. září 2017 v Olomouci, je součástí projektu "Zvyšování kompetencí žáků středních škol bez maturitní zkoušky". Program konference je zaměřený na hodnocení doposud získaných informací z výzkumu, informování zástupců pozvaných škol o projektu a jeho výstupů, ukázky již zpracovaných a ověřených vyučovacích hodin. 

V rámci projektu jsou vytvářeny a ověřovány nové a inovativní metody pro výuku funkčních gramotností (matematické, finanční a čtenářské) a občanských a sociálních kompetencí žáků středních škol bez maturitní zkoušky. Ověřování probíhá formou akčního výzkumu a směřuje k návrhu úprav v kurikulu uvedené oblasti odborného školství tak, aby úpravy postihly skutečnost a potřeby žáků a pedagogů oborů bez maturitní zkoušky. 
Vzhledem k tomu, že pro tuto oblast odborného školství nejsou pro daná témata učebnice a metodiky, jedním z výstupů projektu jsou metodiky s konkrétním programem hodin, včetně pracovních listů, návodů a video instrukcí.

Odborné setkání pedagogů, jakým konference je, je chápáno jako platforma, na které si formou odborných workshopů pedagogové vymění názory, zkušenosti a především vysloví požadavky na to, jak by mělo vypadat kurikulum pro obory bez maturitní zkoušky.


Pedagogové, kteří se konference zúčastní, kromě toho, že budou mít hrazeno cestovné, ubytování, stravování a účast na doprovodním programu, budou mít možnost vstoupit nezávazně do ověřování zpracovaných pedagogických listů ve svých školách a třídách a svými názory a zkušenostmi pomoci k přípravě podkladů k prosazení potřebných změn v kurikulu na úrovni MŠMT a NÚV.

 

Program konference včetně přihlášky naleznete v příloze.

Soubor typu docxPozvánka a přihláška(835 kB)stáhnout


Poslední změna 11. 08. 2017 08:57:17