Poznejte Evropu za jediný den

30. 04. 2015

Informační středisko Europe Direct Olomouc, ve spolupráci s United Games of Nations a Domem dětí a mládeže Olomouc, pořádají již tradiční událost s názvem Den Evropy 2015.Akce proběhne v úterý 5. května 2015 od 10 do 16 hodin na Horním náměstí v Olomouci.

U příležitosti připomínky 9. května, kdy byl představen tvz. Schumanův plán s myšlenkou mírového sjednocení Evropy, zde každoročně týmy studentů ze středních a základních škol Olomouckého kraje prezentují jednotlivé členské státy EU, jejich tradice, kulturu, gastronomii a jiná národní specifika.

Návštěvníci budou moci ochutnat kulinářské speciality, dozvědět se něco o historii a poznat zvyky různých koutů Evropy. Součástí programu budou také vystoupení hudebních skupin The Gardeners a Trocha klidu, Cirkusu La Vitare, taneční vystoupení a jiné hudební produkce.

Pro návštěvníky Dne Evropy budou připraveny různé soutěže o hodnotné ceny jakými jsou např. vstupenky na Garden food festival či Mistrovství Evropy ve fotbale do 21 let, které proběhnou v Olomouci.

V rámci doprovodného programu jsou přpraveny také vědomostní kvízy a další interaktivní hry, které návštěvníkům akce umožní poznat Evropu za jediný den. Stejně jako v loňském roce bude v rámci slavnostního zahájení Dne Evropy vyhlášen/a král/ovna Majálesu Univerzity Palackého v Olomouci.

Letos se budou ve stánku aktivně prezentovat s novou expozicí Pevnost poznání a zástupci Mistrovství Evropy ve fotbale do 21 let.

Více informací naleznete na www.europe-direct.cz nebo na facebooku střediska EUROPE DIRECT Olomouc.

Den Evropy v Olomouci
Ilustrační foto


Poslední změna 30. 04. 2015 07:17:14