Podnikatelé mohou žádat o inovační vouchery

15. 01. 2013

Firmy z regionu mohou od Olomouckého kraje získat finanční příspěvek až do výše 149 tisíc korun. Peníze obdrží formou inovačních voucherů na spolupráci s vybranými vysokými školami v oblasti inovací. Kraj podpoří prvních 45 žadatelů, kteří podají kvalitně zpracovanou žádost do 15. února.

„Myšlenka propojení vědeckého světa s podnikatelským pomocí inovačních voucherů je úspěšná i v dalších krajích,“ upozornil náměstek hejtmana Michal Symerský. „Olomoucký kraj použil podobný model jako Zlínský kraj, kde se projekt voucherů setkal s mimořádným ohlasem už v loňském roce. Očekáváme o vouchery velký zájem i v našem kraji. Již před oficiálním schválením projektu a spuštěním webové aplikace pro příjem žádostí jsme zaregistrovali přes dvacet podnikatelů,“ dodal.

Olomoucký kraj ve spolupráci s Řídícím orgánem ROP Střední Morava a městem Olomouc připravil na projekt inovačních voucherů přes 6,5 milionu korun. O inovační voucher mohou zájemci žádat vyplněním elektronické žádosti přístupné na adrese http://ivouchery.rr-strednimorava.cz/. Součástí žádosti o inovační voucher je popis projektu a nabídka vysokoškolské instituce, se kterou chce podnikatel spolupracovat.

Seznam vysokých škol zapojených do projektu a další podrobné informace získají zájemci na adrese www.olkraj.cz/inovace.


Poslední změna 15. 01. 2013 11:43:48