Ostrůvek prošel rekonstrukcí. Zaměří se více na domov

16. 12. 2020

Více než sedmatřicet miliónů korun investoval Olomoucký kraj do rekonstrukce Dětského centra Ostrůvek v Olomouci. Jedna z jeho budov se díky tomu přeměnila na zařízení rodinného typu. Slavnostního otevření dokončené stavby se ve středu 16. prosince zúčastnil Dalibor Horák, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro zdravotnictví, a Ivo Slavotínek, který má ve své kompetenci sociální oblast.

„Rekonstrukce budovy probíhala od loňského srpna a ukončena byla letos v listopadu. Bohužel se někdy stává, že maminky z různých příčin nezvládají péči o své malé děti. Cíl přestavby a rozjezdu nového krajského zařízení byl jasný – naučit tyto maminky pod odborným dohledem zásadám péče o dítě, snížit nutnost ústavní péče a zvýšit možnost výchovy dětí v přirozeném rodinném prostředí,“ vysvětlil náměstek Horák.

Rekonstrukce objektu zahrnula téměř vše od základů po střechu. Vznikla tak stavba, která si v ničem nezadá s prvotřídními zařízeními podobného druhu. Dětské centrum Ostrůvek nabízí konzultace, pobytovou službu, ambulantní péči nebo matky přímo naučí, jak mají o svoje potomky pečovat.

„Poskytujeme zdravotní a sociální péči dětem od prvních dnů jejich života až do předškolního věku, a to formou ambulantní, pobytovou a terénní. Těší mě, že se tak nově bude dít v moderním zázemí,“ shrnula zaměření Ostrůvku jeho ředitelka Marie Fickerová.

Fotogalerie zde.

Ostrůvek prošel rekonstrukcí. Zaměří se více na domov


Poslední změna 16. 12. 2020 14:51:57