Oslavy lesa na Floře

01. 09. 2017

Lesníci Olomouckého kraje i tento rok připravují pro obyvatele města Olomouce a okolí úžasný den plný zajímavostí, her a prožitků, pořádaný v rámci Den stromů.

Tento rok je mottem „Dřevo je cesta k rovnováze na zemi!“

Cílem „Oslav lesa“ je zábavnou formou poukázat na všechny požitky, které „zelené plíce modré planety Země“ , lidem poskytují. Již 7. ročník této veřejností oblíbené akce proběhne, stejně jako v předešlých letech, poblíž restaurace Fontána v Rudolfově aleji, v olomouckých Smetanových sadech.

Oproti minulým ročníkům se však Oslavy lesa na Flóře neuskuteční v rámci Podzimních zahradnických trhů, nýbrž již 23. září 2017 od 11:00–17:00 hod.

Na akci pořádané pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje a primátora města Olomouce si návštěvníci budou moci vyzkoušet kvízy a hry s lesnickou tématikou.

K vidění bude umělecké řezbářství, výroba dřevěných soch za pomoci motorové pily, živá zvířata, vystoupení sokolníků a další. Bude možné vyzkoušet si rýžování drahokamů, stavbu domu ze dřeva nebo ověřit své znalosti o dřevinách, rostlinách a lesní zvěři. Slyšet bude myslivecké trubače a pohodovou dixielandovou kapelu.

Vstup je zdarma. Program je připraven pro všechny generace. V průběhu dne se několikrát uskuteční losování o ceny, kterého se mohou zúčastnit návštěvníci, kteří úspěšně zvládnou jednoduché úkoly na některých z více než 20 připravených stanovišť. Jednou z nových atrakcí bude FOTOKOUTEK na lesnické téma. Rovněž bude možné získat výroční turistickou známku KČT.

Nepropásněte příležitost absolvovat procházku „lesem v parku“ za doprovodu odborníků, kteří vědí jak správně pečovat o les.

Oslavy lesa na Floře
Soubor typu pdf Oslavy lesa na Floře (4,1 MB)stáhnout
Soubor typu pdfPozvánka - Oslavy lesa na Floře(163,3 kB)stáhnout
Soubor typu pdfOslavy lesa na Floře - stanoviště(7,4 MB)stáhnout


Poslední změna 02. 10. 2017 07:11:24