Olomoucký kraj spustil rozklikávací rozpočet

02. 06. 2014

V rámci hesla „Otevřený Olomoucký kraj“ bude od pondělí 2. června na webových stránkách kraje zveřejněna nová aplikace rozklikávacího rozpočtu. Tímto krokem se chce krajská samospráva přiblížit občanům a veřejnosti. Zpřístupněny budou informace o nakládání s veřejnými prostředky a hospodaření kraje.

„Pomocí jednoduchého, intuitivního ovládání bude mít občan možnost seznámit se s aktuálním stavem hospodaření kraje v oblasti příjmů a výdajů, a to včetně porovnání dosažené skutečnosti se schváleným rozpočtem. Údaje jsou strukturovány tak, aby umožnily co nejvyšší míru informací,“ uvedl hejtman kraje Jiří Rozbořil.

Kromě základního členění na příjmy a výdaje bude k dispozici také položka „Detail“, obsahující vybrané konkrétní pohledy. Jedná se například o porovnání příjmů i výdajů v čase, výdaje dle jednotlivých odborů, investice a mnoho dalších.

Zvolené řešení rozklikávacího rozpočtu umožní následný rozvoj informací pro jednotlivé cílové skupiny a průběžnou možnost úprav či doplňování dle aktuálních požadavků. Aktualizace dat bude probíhat každý týden v pátek, aby byla zabezpečena co největší relevantnost zveřejňovaných údajů.

Kromě zpřístupnění informací široké veřejnosti bude aplikace sloužit i pro interní využití kraje. Umožní jednotlivým pracovníkům i členům vedení kraje neustálý přístup k informacím o hospodaření kraje. Aktuální stav finančních prostředků bude lehce dosažitelný i pomocí mobilních zařízení.

Vlastní odkaz je umístěn na stránkách kraje http://rklik.kr-olomoucky.cz/.


Poslední změna 02. 06. 2014 08:17:03