Olomoucký kraj spustil nový informační portál pro občana

01. 10. 2015

Od 1. října mohou občané hledat praktické informace na novém informačním portálu Olomouckého kraje, který krajský úřad spustil na svých webových stránkách www.olkraj.cz. Novinkou pro občany je e-konzultace s úředníkem nebo možnost domluvit si konkrétní datum a čas schůzky na krajském úřadu v Olomouci, a to z vážných důvodů i mimo úřední hodiny. Nově si na portálu mohou občané při jednání na úřadě požádat o zajištění tlumočení z angličtiny a němčiny nebo do českého znakového jazyka. Olomoucký kraj je jeden z prvních krajů v republice, který tuto službu nabízí.

„Přínos nového portálu vidím především v individuálním přístupu k občanovi a jeho potřebám, v umístění praktických informací na jedno místo a také v tom, že jsme pro občany vytvořili komunikační nástroje, které jim usnadní řešení jejich životních situací. Na portálu najdete přehledné návody k tomu, co a jakým způsobem můžete na našem úřadu vyřídit. Portál vám poskytne informace o připravovaných dotačních programech Olomouckého kraje, anketách a průzkumech, které právě realizujeme,“ uvedl ke spuštění portálu hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil. „Na portálu samozřejmě nechybí ani souhrnné informace o kraji a možnost přihlášení k zasílání novinek z různých oblastí chodu úřadu,“ dodal.

Informační portál pro občana Olomouckého kraje najdete na titulní straně webových stránek Olomouckého kraje www.olkraj.cz (pod ikonkou české vlaječky v horním pravém rohu webu) nebo na odkazu www.olkraj.cz/obcan.

Ilustrační foto


Poslední změna 01. 10. 2015 12:57:02