Olomoucký kraj se zapojí do Evropského týdne mobility

21. 09. 2018

Také Olomoucký kraj se připojí k Evropskému týdnu mobility. V pátek 21. září od 13 hodin bude prezentovat své aktivity spolu s řadou dalších partnerů na Horním náměstí v Olomouci. Hejtmanství tak chce přispět k diskusi o možnostech, jak řešit problémy spojené s dopravou ve městech. 

„Možností je celá řada, tentokrát si kraj vybral téma představení Koncepce rozvoje cyklistické dopravy v regionu, a to z pohledu konkrétních opatření, které hejtmanství realizuje, či plánuje realizovat. Naši zástupci budou na Horním náměstí v Olomouci připraveni zodpovědět zájemcům jakékoliv dotazy," uvedl náměstek hejtmana Pavel Šoltys. 

Evropský týden mobility se snaží upozorňovat na neudržitelný nárůst automobilové dopravy ve městech a na různé způsoby řešení. Letos je tématem kampaně multimodalita. Ta podporuje používání a kombinování různých druhů dopravy pro přepravu jak cestujících, tak i zboží. Jde například o používání chůze, jízdního kola, veřejné dopravy nebo sdílení automobilů. Multimodalita šetří nejen životní prostředí, ale je také výrazně levnější než běžné způsoby dopravy.  

Akce se koná každoročně od roku 2002 v desítkách zemí, zejména v Evropě. Více informací k Evropskému týdnu mobility naleznete na stránkách Ministerstva životního prostředí: https://www.mzp.cz/cz/news_etm_2018.

Olomoucký kraj se zapojí do Evropského týdne mobility


Poslední změna 21. 09. 2018 08:18:58