Olomoucký kraj se připravuje na zimní údržbu silnic

17. 10. 2014

Přes tři tisíce dvě stě kilometrů komunikací udržuje Správa silnic Olomouckého kraje v zimě v olomouckém regionu. Nebude tomu jinak ani v nadcházejícím zimním období, kdy se délka neudržovaných silnic nepatrně zkrátí.

„Plán zimní údržby v období od 1. listopadu do 31. března počítá nově s odstraňováním sněhu a náledí u Domova seniorů Radkova Lhota. Proto se nám celková délka neudržovaných silnic zkrátí o dva kilometry,“ uvedl náměstek pro dopravu Alois Mačák. „Již teď se připravujeme také na případné kalamitní situace v zimní údržbě silnic,“ dodal.

Správa silnic Olomouckého kraje (dále jen Správa) na základě smlouvy zajišťuje také údržbu vybraných státních komunikací první třídy. „Nově nám byly svěřeny do údržby úseky silnic I/35 od D1 po I/47 Lipník nad Bečvou, obchvat Valašského Meziříčí a I/44 obchvat Vlachov – Zvole,“ popsal změny v plánu zimní údržby Mačák.

Z celkové délky silniční sítě 3 482 kilometrů Správa udržuje v zimním období 3 280 kilometrů. Na základě nařízení kraje nezajišťuje sjízdnost a schůdnost odstraňováním sněhu a náledí pouze na 202,6 kilometrech silnic druhé a třetí třídy.


Poslední změna 17. 10. 2014 07:25:06