Olomoucký kraj se představí na Open Days v Bruselu

04. 10. 2012

Ve dnech 8. až 11. října bude Brusel již podesáté hostit Evropský týden regionů a měst nazvaný Open Days. Letošní ročník nabídne přes 100 seminářů a debat s účastníky z celé Evropy. Tematicky se akce zaměří na územní spolupráci nebo na chytrý a zelený růst pro všechny. Semináře se budou věcně dotýkat také příprav na budoucí programovací období politiky soudržnosti 2014 – 2020. Na Open Days nebude chybět ani Olomoucký kraj, který v úterý 9. října představí mezinárodnímu publiku projekt Cestování časem.

„Cílem Open Days 2012 je umožnit setkání zástupců z regionů, odborníků z praxe, politických představitelů, podnikatelů, zástupců univerzit a médií a společně diskutovat o výzvách evropských regionů a hledat společná řešení. Jsme rádi, že letos můžeme ve spolupráci s partnerským regionem Opole na Open Days představit úspěšný projekt přeshraniční spolupráce Cestování časem,“ uvedl Michael Fischer, první náměstek hejtmana Olomouckého kraje.

Účast Olomouckého kraje na Open Days organizačně zajišťuje sdružení OK4EU, které zastupuje kraj při Evropské unii. Sdružení OK4EU organizuje jako doplňkovou aktivitu k Open Days 2012 fotografickou soutěž pro studenty středních škol v Olomouckém kraji s názvem „Evropa všude, kam se podívám“. Soutěž, která probíhá od 1. října do 19. listopadu, je rozdělena do tří kategorií. Soutěž chce zvýšit zájem studentů o dění v kraji i Evropské unii. Vítěz každé kategorie získá zájezd do Bruselu spojený s návštěvou evropských institucí. Ostatní výherci obdrží hodnotné věcné ceny.

Ve středu 10. října proběhne během Open Days poslední ze série seminářů mezinárodního projektu REALM, kterého se zúčastní proděkanka pro studijní záležitosti a celoživotní vzdělávání Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci Hana Marešová. Pracovní setkání se zaměří na to, jak efektivní využívání zdrojů přispívá ke vzdělávání dospělých v evropských regionech.

Více informací poskytne Michaela Vráželová na emailu vrazelova@ok4eu.cz.


Poslední změna 05. 10. 2012 10:35:05