Olomoucký kraj se představí jako region vědy, inovací a high-tech oborů

01. 10. 2018

Ve dnech 1. – 5. října 2018 se Olomoucký kraj představí na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně, který je nejvýznamnějším průmyslovým veletrhem ve střední Evropě s každoroční účastí více než 1 600 vystavovatelů a 80 tisíc návštěvníků. Hlavním tématem letošního jubilejního 60. ročníku je Průmysl 4.0.   

Pro letošní rok zvolil Olomoucký kraj novou koncepci prezentace. Ve spolupráci s městem Olomouc, Univerzitou Palackého v Olomouci a inovativními firmami spolupracujícími s univerzitou se představí jako region vědy, inovací a high-tech oborů“, uvedl Pavel Šoltys, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro regionální rozvoj.

Návštěvníci dostanou jedinečnou možnost setkat se s robotem, který dokáže spolupracovat přímo s člověkem, a to bez nutnosti mechanického oddělení pracovního prostoru. Na stánku bude mimo jiné vystavena technologie pro rychlé měření kondenzace vody nebo detektor austenitu, který vyvinuli vědci na Univerzitě Palackého a hledají pro něj průmyslového partnera. Dále budou k vidění ukázky výtisků z největšího 3D tiskového centra na Moravě, inovativní světlomet pro osobní automobil nebo unikátní povrch pro celoroční lyžování.

Stánek Olomouckého kraje najdou zájemci v pavilonu Z, pod číslem 121.

Olomoucký kraj se představí jako region vědy, inovací a high-tech oborů


Poslední změna 02. 10. 2018 10:42:45